Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het uitgaan in Amsterdam is wereldwijd bekend. Dat komt door de dancemuziek en het bruisende nachtleven van de stad. Daarnaast vind je veel bijzondere uitgaansgelegenheden. Dat ze zo bijzonder zijn komt vaak door de gebouwen waarin deze gelegenheden zich bevinden. Je kunt tijdens het uitgaan in Amsterdam overal dansen totdat de zon weer opkomt. Paradiso is bijvoorbeeld in een gebouw gevestigd wat vroeger een kerk was. Een hele bijzondere locatie. En bij club AIR kun je ook helemaal losgaan in het interieur wat ontworpen is door Marcel Wanders. Tijdens het uitgaan in Amsterdam is er dus heel veel keuze op heel veel bijzondere locaties. Naast grote nachtclubs vind je natuurlijk ook allerlei leuke kleine barretjes. Hier kun je, je ook prima vermaken totdat het buiten weer licht wordt. Uitgaan in Amsterdam is dus heel bijzonder en ook heel erg leuk om te doen als je geen toerist bent. Ook zijn er vaak veel indrukwekkende lasershows te zien in de nachtclubs. Geen een avond is hetzelfde en je weet zeker dat je een leuke avond uit hebt in onze hoofdstad.

Uitgaan Amsterdam

Boek hier een hotel in Amsterdam:

Uitgaansgebieden in Amsterdam

Het Leidseplein is eigenlijk wel het plein in Amsterdam waar het uitgaansleven heel erg bruisend is. Als je dus ultiem van het uitgaan in Amsterdam wilt genieten moet je zeker eens naar het Leidseplein gaan. Het is een hele centrale locatie in de stad en dat is ook de rede dat het in Amsterdam hier zo hip en happening is. Je vindt hier eigenlijk wel alle grote clubs en leuke bars. En als ze niet aan het plein zelf liggen zijn ze wel op loopafstand van het plein verwijderd. Naast het Leidseplein is de Dam ook een goede uitvalsbasis. Dit omdat de Dam heel erg centraal in het centrum ligt en alle uitgaansstraten wel op de Dam uitkomen. Daarnaast ligt het ook op loopafstand van het centraal station. Dat maakt het ook een goede plek om een avond in Amsterdam te beleven. Je kunt natuurlijk op stap gaan in de grote uitgaansstraten van de stad maar ook juist in alle zijstraatjes zitten leuke kleine barretjes die nog niet helemaal overstroomt worden door de toeristen die ook een avond uitgaan in Amsterdam beleven. Een avond in Amsterdam is heel leuk en bruisend.

Clubs in Amsterdam

Omdat Amsterdam wereldwijd bekend is door het uitgaan zijn er ook veel grote clubs in de stad. Paradiso is een van de clubs welke je snel tegenkomt. Paradiso is namelijk de poptempel van Nederland. Er komen hier veel bandjes welke echt de moeite waard zijn. Daarnaast is Paradiso in een voormalige kerk gevestigd. Dit is natuurlijk een hele bijzondere locatie en maakt hier het uitgaan in Amsterdam nog net een stukje specialer. De akoestiek is hier ook echt perfect voor de verschillende bandjes die hier elke avond spelen. WestUnie is een andere club in Amsterdam welke zeker een bezoekje waard is tijdens het uitgaan. De WesterUnie bevindt zich  op het terrein van de Westergasfabriek. Het pand waarin de WesterUnie zit is echt een prachtig en monumentaal. Dit maakt het  hier ook zo speciaal. Jimmy Woo is een club tijdens het uitgaan welke je zeker niet mag overslaan. Dit komt namelijk omdat dit een van de weinige clubs is met een internationale flair. Dat is ook de rede dat er veel wereldsterren te spotten zijn in de Jimmy Woo. Ook de Melkweg is een club welke je zeker niet mag missen tijdens het uitgaan in Amsterdam. Dat komt omdat de Melkweg een van de bekendste poppodia is van heel Nederland. Zeker een bezoekje waard.

Bars in Amsterdam

Naast alle grote clubs vind je ook veel bars. Een avondje cocktails drinken in Amsterdam zorgt er dus ook voor dat je heel erg veel keuze in bars hebt. En hoe vaak je ook cocktails drinkt, een andere bar zal je altijd weer verrassen. En natuurlijk kun je tijdens het uitgaan in Amsterdam deze cocktails ook combineren met een hapje eten. Twenty Third is een bar welke je in het Okura Hotel vindt. Het is een van de meest geprezen bars welke je gaat vinden. Deze bar vind je op de drieëntwintigste verdieping van het hotel. Dat zorgt er ook voor dat je hier ook een prachtig uitzicht hebt over een gedeelte van de stad. NJOY is een andere bar welke zeker een bezoekje waard is. Dit is een bar welke je vlakbij het Leidseplein vindt. De bar heeft een heel groot aanbod met veel verschillende cocktails en andere bijzondere drankjes. Laat je dus verrassen tijdens een avond uitgaan in Amsterdam en ga hier gezellig wat drinken. 5&33 is ook een hele bekende bar welke je vindt. Het is een ontmoetingsplaats midden in het hart van Amsterdam. Je kunt hier lekker een hapje eten en wat drinken. En je kunt ook genieten van live muziek.

Conclusie uitgaan in de stad Amsterdam

Het uitgaan in Amsterdam is een echte beleving. En het is niet alleen een beleving voor toeristen maar juist ook voor Nederlanders. Dit omdat het uitgaan in geen andere stad zo leuk en zo groot is. Daarbij komt ook dat veel uitgaansgelegenheden in mooie historische en industriële gebouwen gevestigd is. Dat geeft het uitgaan in Amsterdam nog meer flair en maakt het ook nog net een stukje boeiender om hier een avondje uit te gaan. Wil je dus een keer een leuke avond uit in eigen land, Amsterdam is dan zeker een aanrader. Hou er wel rekening mee dat het deurbeleid strenger kan zijn dan je gewend bent.

Meer tips voor je stedentrip in Amsterdam vind je hier!

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.