Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Antwerpen staat natuurlijk bekend als de stad van de diamanten. Maar ook het uitgaan in Antwerpen is heel erg bruisend en leuk. Op dit moment is het uitgaan echt helemaal hip en happening. Dat zorgt er ook voor dat mensen van over de hele wereld naar de stad komen om het uitgaan in Antwerpen te ontdekken. Er komen vooral veel Nederlanders naar de Vlaamse stad om het eens mee te maken. Je hebt hier allerlei verschillende uitgaansgelegenheden dus er is altijd voor iedereen wel wat te vinden om een leuke avond te hebben. De stad is ook echt een goede uitvalsbasis voor een vrijgezellenfeest. Daarnaast heeft Antwerpen verschillende gebieden in de stad waar het uitgaan in Antwerpen ontdekt kan worden. ook heeft Antwerpen een hele grote en uitgebreide gay scene. Ook dit is leuk en bijzonder om te zien. Deze is namelijk weer heel anders dan wij hem kennen in bijvoorbeeld Amsterdam. Uitgaan in Antwerpen is dus leuk voor iedereen en echt weer een hele andere ervaring dan het uitgaan in Nederland.

Uitgaan Antwerpen

Boek hier een hotel in Antwerpen:

Uitgaansgebieden in Antwerpen

Antwerpen heeft verschillende gebieden in de stad waar het uitgaan in Antwerpen helemaal hip is. Keyserlei is een van deze gebieden. Vroeger zaten hier ook de meeste clubs, kroegen en discotheken. Toen was het uitgaan hier in Antwerpen nog heel erg simpel en compact. De Keyserlei zit ook dichtbij het centraal station dus daarom was dit toen ook de uitvalsbasis. Eind jaren 80 is dit helemaal omgegooid en zijn veel uitgaansgelegenheden verdwenen welke hier eerst zaten. Maar op dit moment is de Keyserlei nog steeds een populair gebied. Het Historisch centrum van de stad is nu ook een gebied waar veel mensen heen gaan voor het uitgaan in Antwerpen. Vooral bij de Grote Markt vind je veel plekken waar je een avond uitgaan in Antwerpen kunt beleven. Ook hier zijn veel plekken verdwenen de afgelopen 20 jaar maar het is nog steeds een plek waar veel mensen heen gaan. Het Zuid is op dit moment een van de populairste plekken. Dit gebied ligt op 20 minuten loopafstand van het centraal station. Je vindt hier veel populaire kroegen en barretjes.

Clubs in Antwerpen

In Antwerpen vind je heel erg veel clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen. Zillion was hierbij een van de populairste en meest beruchte clubs. Maar in 2001 moest deze club haar deuren sluiten. Sindsdien is club Noxx een hele bekende als je een avond uitgaan in Antwerpen wilt beleven. Deze club bevindt zich aan de noordzijde van de stad. Als je op zoek bent naar een avond gevuld met de heetste clubmuziek dan kom je uit bij club Noxx. En daarnaast organiseert club Noxx ook thema avonden en speciale feesten. Dit doen ze om de club nog wat extra flair te geven en om te zorgen dat jij een nog leukere avond beleeft tijdens het uitgaan in Antwerpen. Ook neemt hier regelmatig een wereldberoemde DJ plaats achter de draaitafels van de club. Cafe D’Anvers is een andere bekende club. Deze club zit in een 16e eeuwse kerk en dat geeft de club natuurlijk een extra uitstraling waar jij naar opzoek bent tijdens het uitgaan in Antwerpen. Deze club behoort op dit moment al 5 jaar op rij bij de 100 beste clubs van de hele wereld. Dat zorgt ervoor dat het zeker een bezoekje waard is. Je hoort hier tijdens een avondje vooral deephouse, house, tech house en techno. Het is dus een perfecte club voor de elektronische muziekliefhebber.

Bars in Antwerpen

Tijdens het uitgaan in Antwerpen vind je door de hele stad bruine kroegen. Hier kan jegenieten van heerlijke biertjes. Want bier, daarom staat de stad natuurlijk bekend. Daarnaast kun je hier ook genieten van de beste jenevers. Helaas vind je steeds minder bruine kroegen in Antwerpen. In sommige wijken zijn ze op dit moment zelfs een beetje schaars. De gay scene is ook heel populair. Red en Blue is hierbij een hele bekende gaybar waar het dus leuk is om heen te gaan. Ook als je hetero bent word je hier met open armen ontvangen. Op zaterdag is het wel een bar waar alleen mannen worden toegelaten. D-club is een andere gaybar. Hier organiseren ze de zogenaamde open minded parties. Dan is iedereen welkom om hier een avond los te gaan. Het uitgaan in Antwerpen kent ook heel veel stripclubs. Maar de laatste tijd is dit wel minder geworden dan voorheen. Als je toch opzoek bent naar een stripclub  dan moet je deze zoeken rondom het centraal station. Ook worden er veel Nederlandse vrijgezellenfeesten in Antwerpen gehouden. Zij gaan hierheen om het eens te ontdekken. Denk er hierbij wel aan dat veel kroegbazen niet zitten te wachten op luidruchtige en schreeuwende Nederlanders. Gedraag je dus normaal anders kom je niet binnen.

Conclusie uitgaan in de Belgische stad Antwerpen

Het uitgaan in Antwerpen lijkt wel wat op het uitgaan in Nederland. Maar toch is de gay scene in Antwerpen een stuk uitgebreider dan hij op de meeste plekken in Nederland is. Daarnaast heb je in het uitgaan in Antwerpen meer bruine kroegen waar je kunt genieten van de lekkerste speciaal biertjes uit eigen land. Ook heeft Antwerpen verschillende gebieden in de stad waar je het uitgaan in Antwerpen goed kunt ontdekken. In elk gebied staat een ander uitgaansgelegenheid centraal. Je hebt dus een gebied waar je veel clubs vindt en bijvoorbeeld een gebied waar je veel stripclubs vindt.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.