Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Berlijn is een stad welke heel erg modern en kunstzinnig is en daarnaast ook heel erg rauw. Berlijn staat bekend om exposities maar daarnaast staat de stad ook bekend om het uitgaan in Berlijn. Vooral het nieuwe maar rauwe uitgaansleven is heel erg populair. Dit komt omdat het je echt in extase brengt. Het is echt niet te vergelijken met uitgaan in welke stad dan ook. Het uitgaan in Berlijn biedt voor ieder wel iets. Maar Electro is wel het bekendst en populairst. Berlijn heeft 3 uitgaansgebieden waar het uitgaan in Berlijn het meeste ontdekt kan worden. Daarnaast is het  heel lastig om binnen te komen bij bepaalde clubs. Je moet bij elke club waar je binnen wilt komen wel echt weten welke DJ er die avond draait. Als je dit al niet weet dan weet je al bijna wel zeker dat je niet binnenkomt. Ook moet je zorgen dat je een beetje Duits spreekt, dit is voor sommige clubs namelijk wel echt een pre om er binnen te komen. Ook is het verstandig om niet met een te grote groep proberen om binnen te komen.

Uitgaan Berlijn

Ontdek hier de leukste hotels voor een stedentrips naar Berlijn:

Uitgaansgebieden in Berlijn

Als je op zoek bent naar het echte uitgaan in Berlijn dan moet je vooral in het oosten van de stad zijn. Mitte is een wijk waar het heel erg leuk is. Vooral ten noorden van de Hackescher Markt en Rosenthaler Platz is het uitgaan in Berlijn heel erg bruisend en leuk. Friedrichshain-Kreuzberg is ook een gebied waar het heel erg leuk is. Als je hier het uitgaan in Berlijn wilt ontdekken moet je vooral rond de Schleidische Tor en Revaler Strabe zijn. En als laatste is het bij Prenzlauer Berg heel erg leuk. Vooral in de buurt van de Ebenswalder Strabe is het zeker een aanrader. Maar je zal  merken dat de meeste goede clubs in Berlijn een beetje verstopt zitten. Daarom is het ook verstandig om dit artikel te lezen voordat je het uitgaan in Berlijn gaat ontdekken. In dit artikel wordt namelijk aandacht geschonken aan de leukste clubs en bars in Berlijn die jij echt niet mag missen. Ook komen hier wat minder bekende clubs in terug die ook zeker het bezoeken waard zijn.

Clubs in Berlijn

Terwijl Berlijn steeds populairder werd als uitgaansgebied kwamen er ook verschillende clubs. Deze clubs zijn nu nog steeds te zien. Bijvoorbeeld Icon. Dit is een club welke in een donkere kelderruimte zit. Ook de Pfefferberg is nog steeds een bekende club. Deze zit in een voormalig brouwerij gevestigd. Dit maakt het dus zo bijzonder, alle clubs die er al jaren staan en nog steeds populair zijn. Tresor is ook een van de bekendste clubs in Berlijn. Zij zijn onlangs naar een groter en nieuwer pand verhuisd. Het pand waar je Tresor nu vindt was vroeger een warenhuis. Dit geeft een leuk effect. SO36 is een van de clubs die je vindt welke er al stond toen de Berlijnse muur er ook nog was. Deze club is dus al heel oud en komt ook uit een bijzondere tijd voor de stad. Q-dorf is waarschijnlijk een van de grootste clubs in het uitgaan Berlijn. Deze club is bijna altijd wel open en de entree van de club is ongeveer 5 euro per persoon. Maar het eerste half uur na opening is het gratis om hier binnen te komen. Een leuk extraatje dus. Ook De Matrix is een van de meest bekende clubs tijdens het uitgaan in Berlijn. Je hebt hier 3 verschillende zalen met verschillende muziekstijlen.

Bars in Berlijn

Natuurlijk heeft Berlijn ook een heel groot aanbod op het gebied van barretjes. De Newton Bar is hierbij een heel erg leuk voorbeeld. Deze vind je aan de Gendarmenmarkt. De Newton Bar is een hele gezellige bar en daarnaast zal je ook meteen zien dat deze bar een prachtig uiterlijk heeft. Ook is het een hele mooie en een hele uitgebreide bar. Er is dus plek voor veel mensen in deze bar en daarnaast hebben ze hier ook een hele uitgebreide drankkaart en je kunt hier ook heerlijk eten. Want ondanks dat deze bar zo mooi, groot en luxe is, is het wel een heel betaalbare bar. De sfeer in de bar is laagdrempelig, gemoedelijk en gezellig. Perfect dus voor een avond uitgaan in Berlijn. Het verschil tussen een bar en een club is eigenlijk hetzelfde als in het Nederlandse uitgaansleven. De bars hebben ruime openingstijden. Ook komen veel mensen eerst gezellig een drankje drinken in een bar voordat ze verder gaan. Het uitgaan in Berlijn en het uitgaansleven in Nederland lijken dus wel op elkaar. Het enige verschil is dat het uitgaan in Berlijn meer clubs telt en dat de clubs ook vaak langer open zijn. Zorg er wel voor dat je altijd je ID-kaart mee hebt.

Conclusie uitgaan in de Duitse stad Berlijn

Het uitgaan in Berlijn en in Nederland lijken wel een beetje op elkaar. Toch hebben ze wel een heel streng deurbeleid. Je moet altijd je ID-kaart mee hebben en je moet eigenlijk altijd weten welke DJ er draait. Ook zijn er  heel veel verschillende clubs te vinden. Er is voor iedereen wel een uitgaansgelegenheid te vinden waar hij of zij zich kan vermaken. Het is wel verstandig om niet met een te grote groep uit te gaan. Grote groepen worden namelijk heel snel geweigerd bij de clubs.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.