Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het uitgaan in Brussel is heel erg gevarieerd en daardoor ook heel erg leuk. Je hebt hier hele leuke clubs, discotheken en cafés en het is echt een geschikte stad als jij eens goed op stap wilt gaan. Maar naast het uitgaan in Brussel heeft de stad ook veel bioscopen en theaters. Brussel staat wereldwijd bekend om de jazzmuziek, klassieke muziek en de moderne dans. Het is dus ook zeker een stad waar je een culturele avond uitgaan in Brussel kunt beleven. Omdat er dus zoveel te doen is, is er voor ieder wat wils. Heb je zin om een hele nacht te dansen, dat kan! Maar heb je juist zin in een culturele avond, dat is ook zeker mogelijk. Maar omdat er zoveel te doen en te zien is zie je soms door de bomen het bos niet meer. In dit artikel bespreken wij dan ook de uitgaansgelegenheden welke je zeker niet mag missen tijdens je avondje uitgaan in Brussel. Als je dit artikel bij de hand houdt, dan weet je zeker dat je alle hotspots van de stad gezien hebt.

Uitgaan Brussel

Ontdek hier de leukste hotels voor een stedentrips naar Brussel:

Uitgaansgebieden in Brussel

De Grote Markt is het centrum van Brussel. Hierdoor zijn hier altijd veel toeristen te vinden welke genieten van het uitgaan in Brussel. Je hebt hier veel terrasjes, restaurants en cafés waar jij het uitgaan in Brussel zeker goed kunt ontdekken. Het is hier allemaal wel wat duurder dan wanneer je in de zijstraatjes gaat kijken. Maar je hebt hier wel een prachtig uitzicht over de historische Grote Markt. Ook in de straten rondom de Grote Markt kun je het goed ontdekken. Als je opzoek bent naar een goed restaurant dan zal je al snel uitkomen bij de (Korte) Beenhouwersstraat en de Hoedemakersstraat. Deze straten staan er namelijk om bekend om de beste restaurants te hebben. Als je opzoek bent naar lekkere friet dan moet je naar de Beurs. Als je het goed wilt ontdekken dan is de Beurs ook een goede uitvalsbasis. Daarnaast is het uitgaan in Brussel ook heel leuk als je naar het St. Goriksplein of de Kolenmarkt gaat. Hier vind je namelijk alle clubs en daarnaast ook leuke barretjes voor een leuke avond uitgaan in Brussel.

Clubs in Brussel

Brussel is een hele bruisende stad als het om een avond uitgaan gaat. Fuse is de bekendste club welke je tegenkomt. Je kunt hier namelijk een hele avond helemaal losgaan op de beste technomuziek. Om bij Fuse nog beter te maken zorgen zij ervoor dat de beste DJ’s hier komen draaien. Dat zorgt ervoor dat het altijd een groot feest is bij Fuse. Dit allemaal bij elkaar opgeteld maakt Fuse een van de bekendste uitgaansgelegenheden. Soho Club is ook een bekende tijdens een avond uitgaan in Brussel. Als je hier binnen bent hoor je vooral groove, funk en house muziek. Tijdens het uitgaan in Brussel zal je meteen zien dat Soho Club en hele mooie dansvloer heeft. Naast dit allemaal heeft de club ook elke avond een hele mooie lichtshow. Hier kun je met ongeveer 1000 andere een geweldige avond beleven. Dan is Havana Disco Bar nog een goede club om een bezoekje te brengen. Je kunt hier van te voren eerst een lekker hapje eten om jouw avond compleet te maken. Op de kaart en in de muziek kom je allerlei Latijns-Amerikaanse en Spaanse invloeden tegen. Ook zijn hier regelmatig live optredens te zien. Samen met de live optredens en de DJ’s die hier draaien weet je zeker dat je hier een spetterende avond beleeft.

Bars in Brussel

Vaak gaat de lokale bevolking eerst naar een bar voordat zij een club bezoeken. Dat is ook de rede dat je veel bars tegenkomt in Brussel. Gecko is hierbij een bekende bar. Deze bevindt zich op het St. Goriksplein. Veel jongeren beginnen hier hun avond. Bij de Gecko kun je heerlijke cocktails drinken maar daarnaast staan er ook heel veel verschillende biertjes op de kaart. Een leuke bar om te bezoeken tijdens het uitgaan in Brussel. L’Archiduc is ook een bekende bar. Het is een bar welke een heel mooi en klassiek uiterlijk heeft. Als je hier binnen bent hoor je vooral veel jazzmuziek. Daarnaast kun je hier vaak ook genieten van een spetterend live optreden van een jazzband. Als je hier naar binnen wilt moet je eerst aanbellen. Sounds Jazz Club is een andere bekende jazzclub. Hier kun je de echte jazzsfeer proeven. En dat wordt dan ook onderstreept door de muziek en door de inrichting van de bar. Tijdens het uitgaan in Brussel kun je hier wekelijks genieten van optredens van bekende jazzbands. Daarnaast bieden zij ook jonge muzikanten een kans om hun talent te laten zien. Heel bijzonder om mee te maken. Groupil le Fol is ook een bar welke je zeker niet mag overslaan. Voorheen zat in dit pand een bordeel, maar nu kun je hier heerlijk genieten van een drankje.

Conclusie uitgaan in de Belgische stad Brussel

Het uitgaan in Brussel is dus heel erg spetterend en daarnaast ook heel erg gevarieerd. Je kunt hier heerlijk genieten van een speciaal biertje of een cocktail in een bar. Maar je kunt ook de hele avond dansen in een van de clubs van de stad. Dit maakt het uitgaan in Brussel ook zo bijzonder. Er is voor ieder wel wat wils te vinden. Vooral jazz is heel erg belangrijk in Brussel. Dat is ook de rede dat er veel jazz bars te vinden zijn.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.