Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het uitgaan in Istanbul is heel erg leuk omdat de stad ’s avonds en ’s nachts echt leeft. Het uitgaan in Istanbul is ook heel erg divers, dat maakt het natuurlijk ook extra leuk. Aan het begin van de avond kun je op heel veel verschillende plekken dineren. Hiervoor zijn er veel trendy bars en clubs beschikbaar. Je komt echt op de mooiste plekken waar ook de mooiste interieurs te vinden zijn. Maar ook in het oude gedeelte van de stad kun je van Istanbul genieten. Hier worden vaak avonden georganiseerd met muziek en dans. Daarnaast vind je hier veel leuke bars waar je lokale bevolking ook graag komt tijdens het uitgaan in Istanbul. Je kunt er dus voor kiezen om in het nieuwe gedeelte van de stad een leuke avond te beleven maar ook in het oude gedeelte van de stad is het heel leuk. Het ligt er net aan waar jij op dat moment zin in hebt. Wil je, je tussen de toeristen begeven of wil je juist liever met de lokale bevolking een drankje doen? Het kan allemaal tijdens het uitgaan in Istanbul.

Uitgaan Istanbul

Ontdek hier de leukste hotels in Istanbul:

Uitgaansgebieden in Istanbul

Het uitgaan is dus heel erg divers en speelt zich op meerdere plekken in de stad af. Veel toeristen verblijven in Sultanahmet. Daardoor is het hier ook heel erg druk en vooral gericht op de toeristen die er zijn. Je vindt hier tijdens het uitgaan in Istanbul allerlei bars en clubs waar je, je de hele avond kunt vermaken. Daarnaast kun je in dit gedeelte van de stad ook heerlijk dineren. Maar Istanbul heeft nog veel meer uitgaanswijken welke leuk zijn. Deze uitgaanswijken bevinden zich vooral aan de overkant van de Gouden Hoorn. Daarnaast liggen deze wijken vooral langs de oevers van de Bosporus. Dit zorgt ervoor dat je  ook een heel mooi uitzicht hebt op deze oevers. Dat maakt het allemaal nog net wat interessanter en mooier. Je vindt hier ook allerlei bars en clubs waar jij de hele avond helemaal los kunt gaan. In deze wijken vind je ook meer lokale bevolking. Bij de Europese wijk vind je ook veel uitgaansgelegenheden.

Clubs in Istanbul

Als je opzoek bent naar een plek waar je de hele nacht kunt dansen dan kom je al snel bij Club Reina uit. Dit is een hele hippe club in Istanbul. Wat deze club zo bijzonder maakt is dat het een openluchtdiscotheek is. En daarnaast vind je deze club tijdens het uitgaan in Istanbul aan de voet van de brug welke over de Bosporus loopt. Dit geeft de club ook nog een hele mooie uitstraling. Er passen ongeveer 2500 mensen in deze club. Een heel groot gedeelte van de bezoekers van deze club behoort tot de jetset van de stad. Sommige van de bezoekers meren hier even aan met de luxe speedboot die zij hebben. Dit geeft natuurlijk extra flair aan de club. Je mag geen fotocamera meenemen naar deze club. Deze wordt namelijk bij de ingang meteen in beslag genomen. Als je van te voren een tafeltje reserveert bij een van de restaurants in de club weet je zeker dat je binnenkomt. Laila is een andere bekende club tijdens het uitgaan in Istanbul. Je komt hier wel alleen binnen als je er belangrijk uitziet of als je de looks hebt van een model. Maar als je hier eenmaal binnen bent dan is het een groot feest. Ook hier kun je veel bekende mensen spotten tijdens het uitgaan in Istanbul.

Bars in Istanbul

Naast de nachtclubs waar je veel VIP’s kunt spotten heeft Istanbul ook veel bars waar je terecht kunt voor een leuke avond. Gramafon is een van deze bars waar je het leuk kunt hebben. Het is een hele gezellige bar waar het leuk is om een hapje te eten en een drankje te doen. Vanuit dit café heb je ook nog eens een prachtig uitzicht op het Tünel-plein. Dit geeft een extra dimensie aan je avond uitgaan in Istanbul. Hier rijden namelijk nog allemaal oude trams. ’s Avonds kun je hier terecht voor jazz of klassieke muziek. Hayal is op dit moment de bar waar alle jongeren heen gaan tijdens het uitgaan in Istanbul. Maar dat kan natuurlijk elk moment weer veranderen. Tijdens het uitgaan in Istanbul hoor je hier vooral jazz- blues en popmuziek. Je kunt hier soms ook terecht voor livemuziek. Elke avond vanaf 11 uur is hier wel een concert te horen. Calik is op dit moment de beste bar met live optredens. Ook kun je hier terecht als je een klassieke show wilt zien. Orient House heeft ook een goede reputatie. Je moet wel oppassen voor de oude vervallen bars en clubs. Deze staan er namelijk om bekend dat ze toeristen afpersen tijdens een avond Istanbul uitgaan.

Conclusie uitgaan in de Turkse stad Istanbul

Het uitgaan in Istanbul is dus echt een hele beleving. Vooral als je in een van de exclusieve clubs bent binnengekomen is het heel erg bijzonder om dit mee te maken. Vooral omdat deze clubs vooral bedoeld zijn voor de jetset van de stad. Als je hier dus een avondje mee kunt feesten is dat wel heel erg bijzonder. Daarnaast moet je tijdens het Istanbul uitgaan wel goed opletten. De oude en de vervallen clubs en bars zijn vaak geen goede plek voor een toerist. Deze staan erom bekend om toeristen af te persen tijdens een avond uit.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.