Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Als je in Lissabon op vakantie gaat dan hoort het uitgaan hier ook echt bij. Het nachtleven van de stad is namelijk heel erg anders als je dit vergelijkt met andere steden. Als de zon ondergaat in de stad, dan begint het uitgaan echt op gang te komen. De Fadorestaurants zijn hierbij echt heel erg uniek in Lissabon. Je kunt hier heerlijk eten en het is ook nog eens goedkoop. Daarnaast kun je hier ook nog eens genieten van live volksmuziek. De meeste kroegen gaan pas na 2 uur dicht en de discotheken zijn tot 7 uur open. Lissabon heeft een mooie en lange boulevard waar de meeste dingen ’s nachts ook gebeuren. Je hebt hier tijdens het uitgaan in Lissabon dus ook nog eens een prachtig uitzicht op de boulevard en de zee. Ook de terrassen zijn een echte aanrader in de zomer. Het is vooral heel erg leuk om je avond uitgaan in Lissabon hier te beginnen met een lekker drankje en wat te eten. Maar omdat het uitgaan in Lissabon zo massaal is, is het lastig om hierin het kaf van het koren te scheiden. Dat doen wij voor jou in dit artikel.

Uitgaan Lissabon

Ontdek hier de leukste hotels in Lissabon:

Uitgaansgebieden in Lissabon

Avenida 24 de Juho is een van de bekendste gebieden voor het uitgaan in Lissabon. Dit is namelijk een lange boulevards waar je allemaal discotheken en bars vindt tijdens het uitgaan in Lissabon. Je hebt hier ook een geweldig uitzicht over de boulevard en de zee. Daarnaast vind je bij het vliegveld ook een aantal grote clubs. Deze liggen iets verder buiten de stad maar er worden wel speciale tours georganiseerd naar deze clubs. Bairro Alto is ook nog een gebied waar het uitgaan in Lissabon heel erg leeft. Als je zon ondergaat dan is het hier ineens heel erg druk met allemaal lokale bevolking en ook veel toeristen. De bars die je hier vindt zijn heel erg klein. Dat zorgt ervoor dat je hier ook veel mensen op straat tegenkomt die een feestje bouwen. Dat is tijdens het uitgaan in Lissabon natuurlijk heel erg sfeervol en daarnaast ook gezellig. Het is ook een hele leuke ervaring omdat wij dit in Nederland natuurlijk helemaal niet kennen.

Clubs in Lissabon

Het uitgaan in Lissabon is echt heel erg bijzonder en uitgebreid. Dat zorgt er ook voor dat de stad veel grote nachtclubs heeft. LUX is een van deze clubs. Dit is de grootste club die je gaat tegenkomen tijdens het uitgaan in Lissabon. De club is daarnaast ook heel erg chique en luxe en daar betaal je dan ook flink voor. Ook kun je hier relaxen op het grote terras van de club. Vanaf het terras kun je ook nog genieten van het uitzicht op de Taag. Daarnaast is club Double nog een echte aanrader voor het uitgaan in Lissabon. Het grootste kenmerk van deze club is dat er nooit ruzie wordt gemaakt. Maar je moet wel 10 tot 20 euro entree betalen voordat je de club binnen mag. Dock’s is ook een grote nachtclub in Lissabon. Ook hier is het kenmerk dat er nooit ruzie wordt gemaakt tijdens het uitgaan Lissabon. Maar ook hier betaal je tussen de 10 en de 20 euro entree. Alcantara-Mar is een discotheek welke heel erg populair is onder jongeren. Dit is namelijk een hele grote discotheek welke midden in het centrum ligt. Heel makkelijk te bereiken tijdens het uitgaan in Lissabon. Kapital is ook een hele bekende nachtclub. Hier is het motto: zien en gezien worden. de discotheek heeft 3 etages waarop op elke etage een andere muziekstijl te horen is. Voor ieder wat wils tijdens het uitgaan Lissabon.

Bars in Lissabon

Lissabon kent dus veel nachtclubs maar daarnaast zijn er ook veel kroegen, bars en cafés te vinden in de stad. Fado is een echt begrip. Dit is ook de rede dat je deze muziek echt gehoord moet hebben, anders heb je het uitgaan in Lissabon niet helemaal meegemaakt. Senbor Vinbo is een heel goed adres om deze Fado muziek live te horen. Het is geen goedkope locatie maar wel een van de locaties waar je de Fado muziek het beste kunt horen. Taverna do Embucado is ook een goede plek om naar de Fado muziek te luisteren. Hier wordt het helemaal stil op het moment dat er met deze muziek begonnen wordt. Ze hebben hier in Lissabon heel veel respect voor de Fado muziek. In Lissabon beginnen veel mensen het uitgaan met een bodempje leggen en een drankje doen. Hiervoor wordt ook heel erg de tijd genomen omdat dit een belangrijk onderdeel van de dag is. Café Luso is een hele gezellige bar om uit te gaan in Lissabon. Je kunt hier heerlijk eten en daarna kun je hier ook nog blijven hangen voor een gezellige avond. Adega Machado is ook zeker een bar welke je niet mag overslaan. Dit is namelijk een hele historische bar met een mooi interieur. Zeker een aanrader dus tijdens het uitgaan in Lissabon.

Conclusie Lissabon uitgaan

Het uitgaan in Lissabon is heel anders dan in Nederland. Vooral de Fado muziek is een echte aanrader. Dit omdat het echt bij de cultuur hoort en omdat wij dit in Nederland niet kennen. Als je geen Fado muziek gehoord hebt dan heb je het uitgaansleven daar ook niet echt meegemaakt. Er zijn ook veel grote nachtclubs in Lissabon waar je verzekerd bent van een avond zonder ruzie in de club. Het uitgaan in Lissabon is dan wel iets duurder maar daar krijg je dan ook wel echt een leuke avond voor terug.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.