Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het uitgaan in Madrid begint ongeveer rond half 2 ’s nachts. Dat is een stuk later dan wij in Nederland gewend zijn. Je moet er vooral voor zorgen dat je casual chique gekleed gaat. Anders kom je nergens binnen. Het deurbeleid in Madrid is namelijk ook een stuk strenger dan wij deze in Nederland kennen. Maar ondanks dat Madrid pas rond half 2 ’s nachts op gang komt kun je eigenlijk wel 24/7 ergens uitgaan in de stad. Er zijn namelijk ontelbare bars en clubs welke wel eerder open gaan en waar je dan al kunt genieten. Al deze plekken zijn ook verdeeld over de verschillende wijken in de stad. Daarnaast zijn er ook heel veel eetgelegenheden. Je kunt hier op elke straathoek wel lekkere tapas eten en een wijntje drinken. Dat maakt het uitgaan in Madrid ook zo gevarieerd. Als je een stedentrip naar Madrid plant moet je het uitgaan dus echt niet overslaan. En naast dit allemaal is Madrid met kerst ook heel leuk. Er zijn namelijk heel veel kerstmarkten te vinden in de stad als het bijna kerst is.

Uitgaan Madrid

Ontdek de leukste verblijven in Madrid:

Uitgaansgebieden in Madrid

Puerta del Sol is een centrale wijk in Madrid. Omdat de wijk zo centraal ligt is het voor iedereen heel erg makkelijk te bereiken. Je vindt hier verschillende clubs, bars en daarnaast kun je hier ook heerlijk eten voordat het uitgaan van start gaat. Huertas is een andere wijk in Madrid welke heel erg centraal in de stad ligt. Hier vind je ook heel veel bars, clubs en eetgelegenheden tijdens het uitgaan in Madrid. Deze centrale wijken zijn wel heel gezellig en sfeervol. Er zijn ook meer uitzinnige plekken te vinden tijdens het uitgaan in Madrid. Chueca en Malasaña zijn hier goede voorbeelden van. Dat er zoveel wijken zijn waar je het uitgaan kunt ontdekken zorgt ervoor dat er voor elke smaak wel wat te vinden is. Als je op zoek bent naar een leuke plek om te eten dan kun je letterlijk op elke straathoek wel een tapasbar vinden. Het oude centrum Latina is ook een hele leuke plek voor het uitgaan Madrid. Er wordt niet snel aan deze buurt gedacht als het om het uitgaan in Madrid gaat maar dit is eigenlijk zonde.

Clubs Madrid uitgaan

Het uitgaan in Madrid is heel erg spetterend en bruisend. Een van de grootste en de leukste discotheken van Madrid is Teatro Kapital. Het is een discotheek met 7 verschillende verdiepingen. En het leuke van deze verschillende verdiepingen is dat je tijdens het uitgaan op elke verdieping een andere muziekstijl hoort. En als je tijdens het uitgaan in Madrid even geen zin meer hebt in de drukte dan kun je op het dakterras genieten van de rust en een lekker drankje. Deze club geeft een heel erg goed beeld van Madrid. Als je hier voor half 2 binnen bent dan krijg je een gratis drankje van de club. Go to Joy Eslava is ook een leuke discotheek tijdens het uitgaan in Madrid. In deze club kun je tot half 7 ’s ochtends dansen. Hier moet je, je wel echt aan de casual chique dresscode houden, anders kom je namelijk de club niet binnen. Veel Madrilenen beginnen hun stapavond bij Plaza da Santa Ana. Het is een plein in het centrum van de stad waar je veel kleine clubs vindt. Het begint hier ongeveer los te gaan als de zon onder is. Als de zon onder is dan merk je namelijk dat het uitgaan pas echt op gang komt. Vanaf dit plein kom je ook gemakkelijk bij de andere uitgaansgebieden in de stad. Je vindt hier namelijk veel zijstraatjes waar je clubs kunt vinden.

Bars in Madrid

Puerta del Sol is de plek waar je heen moet gaan als je op zoek bent naar een leuke bar tijdens het uitgaan in Madrid. El Son is hier een hele bekende salsabar. Als je dus echt van salsa houdt en hierna op zoek dan moet je zeker een bezoekje brengen aan El Sol. Elke vrijdagavond kun je hier een uurtje les volgen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat jij de sterren van de hemel danst. Commo is een andere leuke bar in Madrid. Het is een bar met 2 verdiepingen en op elke verdieping hoor je andere muziek. Het personeel wat hier werkt is heel aardig, dit geeft een extra toevoeging aan het uitgaan in Madrid. Als je binnenkomt bij Commo krijg je een gratis chupito. Dit is wel gebruikelijk bij de bars die er zijn. Ook een kroegentocht is een echte aanrader tijdens het uitgaan in Madrid. Hierbij loop je dus samen met een groep van de ene kroeg naar de andere kroeg. Zo weet je zeker dat je alle leuke bars gezien hebt. Je drinkt in elke bar een biertje en dan ga je weer door naar de volgende bar. Puerta del Sol is een plein wat echt geschikt is voor een kroegentocht. Je vindt hier namelijk veel bars en daarnaast ook veel zijstraatjes waar nog meer bars zijn. Heel leuk dus tijdens het uitgaan in Madrid.

Conclusie uitgaan in de Spaanse stad Madrid

Het uitgaan in Madrid is verschillend dan het uitgaan wat we in Nederland kennen. Het uitgaan komt namelijk wat later op gang dan wij hier kennen. Daarnaast heeft Madrid veel verschillende wijken waar je het uitgaan goed kunt ontdekken. Ook krijg je tijdens het uitgaan vaak een chupito op het moment dat je een bar inkomt. Dit is natuurlijk een leuke manier om jouw avond te beginnen. Daarnaast kun je in Madrid ook heerlijk eten voordat je avond in Madrid begint. Een goede bodem leggen is namelijk wel handig.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.