Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het uitgaan in Porto kent een tal van mogelijkheden. Je kunt natuurlijk plaatsnemen op een van de terrassen in de stad, maar dit is eigenlijk alleen lekker in de lente en in de zomer. Maar deze terrassen bevinden zich wel aan de rivier die door de stad heen loopt. Dit geeft dus een goede sfeer en een mooi uitzicht. Als je wilt mengen met de locals dan kan dit natuurlijk ook. Als je zon ondergaat dan merk je direct dat er overal mensen vandaan komen welke willen genieten van het uitgaan in Porto. Zij staan overal gewoon lekker op straat te genieten van een drankje terwijl er muziek uit de boxen klinkt. Dit is een hele bijzondere ervaring, vooral omdat wij dit in Nederland niet echt kennen. Het grootste gedeelte van het uitgaan speelt zich eigenlijk ook af op straat. Je ziet dan overal grote groepen jongeren of oudere mensen welke hier een leuke avond beleven in Porto. Maar je kunt natuurlijk ook overdekt uitgaan in Porto. Je vindt hier namelijk ook veel clubs en bars tijdens het uitgaan in Porto.

Uitgaan Porto

Ontdek de leukste verblijven in Porto:

Uitgaansgebieden in Porto

Ribeira is een wijk welke aan de Duoro ligt. Dat betekent dat hier veel terrassen te vinden zijn tijdens het uitgaan. Hier is het dus vooral in de lente en in de zomer heel erg druk en wordt het allemaal druk bezocht door toeristen en lokale bevolking. Je kunt ook aan de overkant van de rivier genieten van het uitgaan. Dan kom je bij Gaia terecht. Ook hier vind je veel terrassen tijdens het uitgaan waar je lekker kunt genieten van een hapje en een drankje en natuurlijk het lekkere weer. Als je, je wat meer met de locals wilt mengen tijdens het uitgaan in Porto dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Gaieria de Paris is dan een straat waar je heen moet gaan. Samen met Candico dos Reis en Conde de Vizela vormen deze straten het middelpunt van het uitgaan. Hier vind je ook de meeste mensen op straat welke daar lekker wat drinken en genieten van elkaar tijdens het uitgaan in Porto. Er zijn ook een aantal grote clubs welke zich net buiten de stad bevinden. Maar deze zijn ook zeker een bezoek waard.

Clubs Porto uitgaan

Het uitgaan speelt zich dus vooral af op de straten. Maar dit kan natuurlijk eigenlijk alleen in de lente of in de zomer. Dat is ook de rede dat je wel een aantal clubs tegenkomt. Act is een van de bekendste clubs tijdens in Porto. Deze club is niet alleen een club waar je komt dansen. Er worden ook events georganiseerd in deze club. Deze events zijn vooral gebaseerd op mode, muziek en kunst. Dit is dus heel erg bijzonder om mee te maken. En naast dit allemaal draaien hier ook verschillende DJ’s om jouw avond compleet te maken. Deze DJ’s draaien vooral house, pop en hip-hop. Aniki Bobo is een andere club welke je tegenkomt tijdens het uitgaan in Porto. Het is een club welke maar een paar stappen vanaf de rivier verwijderd ligt. Tijdens je avond heb je dus ook een heel mooi uitzicht als je in deze club bent. Je hebt hier 3 verschillende zalen waar ook verschillende muziekstijlen te horen zijn. Industria is de derde nachtclub welke je niet mag missen, Dit is een club waar je allerlei verschillende muziekstijlen hoort. Je hoort hier tijdens een avond in Porto van drum ‘n’ bass tot reaggae. Er passen hier ongeveer 1000 mensen in welke de avond van hun leven kunnen beleven met een lekker drankje en leuke muziek.

Bars in Porto

Tijdens het uitgaan kom je ook veel bars tegen. In Porto moet je zeker een bezoek gebracht hebben aan een van de portkelders in Gaia. Zodra je in Porto aankomt zie je direct de verschillende porthuizen al. Dit komt door de grote uitgangborden die ze op de kelders hebben hangen. Dit is zo bijzonder omdat alle grote en bekende portmerken hier wel vertegenwoordigd zijn. Hier kun je in deze kelders rondleidingen krijgen en aan het einde van deze rondleiding heb je hier een portproeverij. Solar de Vinho is een bar tijdens het uitgaan speciaal voor mensen welke voor de port naar de stad gekomen zijn. Al de port die over is wordt aan het einde van de dag aan deze bar geschonken. Je kunt hier tijdens het uitgaan dus port proeven van verschillende kwaliteiten. Café Majestic is een bar welke in een heel oud gebouw gevestigd is. Dit geeft dus een heel mooi uiterlijk. De stamgasten die je hier tegenkomt zijn intellectuelen, kunstenaars en schrijvers. Nata Lisboa is ook een hele leuke bar in Porto. Je kunt hier in de lente en in de zomer ook op het terras genieten van een drankje. Je kunt hier ook lekker goedkoop ontbijten ’s ochtends. Confeitaria do Bolhao is ook een bar welke je niet mag missen tijdens het uitgaan Porto.

Conclusie uitgaan in de Portugese stad Porto

Het uitgaan in Porto is anders dan wij deze in Nederland kennen. Het uitgaan speelt zich namelijk vooral op straat af in de lente en de zomer. Iedereen komt hier dan samen om gezellig naar muziek te luisteren en te drinken. Het uitgaan in Porto onderscheid zich ook van Nederland door de vele portkelders. Je moet hier zeker geweest zijn tijdens het uitgaan in Porto. Je kunt hier namelijk een rondleiding krijgen door de kelders en daarna kun je naar hartenlust port proeven. Deze flessen kun je ook direct aanschaffen en als je meerdere flessen koopt dan krijg je vaak korting.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.