Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rome heeft natuurlijk prachtige monumenten, musea en andere bezienswaardigheden. Maar ook het nachtleven in Rome is helemaal hot en happening. Als je het uitgaan niet hebt meegemaakt is je stedentrip eigenlijk niet helemaal compleet. Omdat Rome de hoofdstad van Italië is, heeft de stad ook het meest bruisende en veelzijdige nachtleven van het hele land. Daarnaast heb je tijdens het uitgaan voor ieder wat wils. Dit betekent dat je in Rome lekker rustig op het terras kunt zitten, maar je kunt ook helemaal losgaan in een club. Daarnaast kun ook genieten van veel verschillende live optredens. Soms heb je voor verschillende clubs een lidmaatschapskaart nodig. Naast dat je vaak entree moet betalen voor het uitgaan in Rome kunnen ook de drankjes prijzig zijn. Maar dat is het allemaal wel waard. Het uitgaan is namelijk iets wat je echt meegemaakt moet hebben als je hier een keer bent.

Uitgaan Rome

Ontdek de leukste verblijven in Rome:

Uitgaansgebieden in Rome

Het uitgaan speelt zich vooral in de zomer vaak af op straat. De toeristen maar ook de lokale bevolking komt samen op straat, terwijl ze uitgaan in Rome. Vooral de Piazza Navona en Pizza di Spagna is een heel beroemd plein waar iedereen samenkomt om te genieten van het uitgaan. Dit zijn dus hele gezellige pleinen in de zomer waar je zeker heen moet om het uitgaan te beleven. In de straten rondom het Pantheon is het ook heel erg levendig in de zomer. Dit is ook zeker een aanrader om heen te gaan. Campo de’Fiori is ook een leuk plein om een bezoekje te brengen. Trastevere is een wijk die heel erg populair is. Dit is een wijk waar heel veel pleintjes zijn met veel sfeer en veel mensen in de zomer. En daarnaast vind je hier ook allemaal leuke zijstraatjes waar je heel lekker kunt eten. Als je echt opzoek bent naar een club tijdens het uitgaan in Rome dan moet je vooral in het centrum van de stad zijn. Hier vind je namelijk veel clubs en barretjes om een leuke avond te hebben.

Clubs in Rome

Akab is een van de populairste clubs tijdens het uitgaan in Rome. Dit komt omdat de club een heel strak interieur heeft wat ook heel modern is. Dit is een leuk gezicht. Er draaien hier vaak bekende DJ’s en daarnaast zijn hier ook heel erg vaak live concerten. En dat is natuurlijk een leuke invulling van je avondje uitgaan in Rome. Er zijn hier wel vaak lange rijen. Dus zorg echt dat je hier op tijd bent als je deze wilt ontlopen. Caruso is een andere bekende club in Rome. Dit is een Latijns-Amerikaanse club waar je de hele nacht kunt dansen op salsa, hip-hop, rap en R&B. De club heeft 5 verschillende zalen waar je los kunt gaan op verschillende soorten muziek. Piper is nog een club welke je niet mag missen. Dit is een club waar een breed publiek komt omdat er veel verschillende muziekstijlen te horen zijn tijdens het uitgaan in Rome. Daarnaast hoor je hier ook vaak live-muziek. Alien is een andere bekende club tijdens het uitgaan Rome. De club bestaat al sinds 1989 en is sinds die tijd uitgegroeid tot een van de grootste clubs van Rome. Je hoort hier op een avond uitgaan in Rome veel verschillende soorten muziek. Dat is ook de rede dat deze club voor een groot publiek toegankelijk is.

Bars in Rome

Naast alle grote clubs vind je tijdens het uitgaan ook veel bars en cafés. Je kunt overdag bijvoorbeeld terecht in een van de leuke koffiebarretjes. Hier krijg je de lekkerste espresso die je ooit gedronken hebt. Ook zijn er veel wijnbarretjes te vinden tijdens het uitgaan in Rome. Dit is een goedkoop alternatief voor een avondje uiteten gaan. Vaak zijn deze bars heel mooi ingericht en kun je hier genieten van een lekker wijntje met wat te eten erbij. Maar het uitgaan is ook heel erg leuk bij de verschillende barretjes in de stad. Freni e Frizioni is een van deze bars waar je de hele avond kunt genieten. Deze bar vind je in de uitgaanswijk Trastevere en de bar zit in een oude garage. De naam van de bar betekent ook rem en koppeling, dit komt dus omdat het in een garage gevestigd zit. Cul de Sac is een andere bar welke je tegenkomt. Je kunt hier ongeveer kiezen uit duizend verschillende soorten wijn, champagne en prosecco. Deze bar is ook een redelijk betaalbare bar. En ze hebben lekkere huisgemaakte patés. Bar del Fico is nog een bar welke je zeker niet mag missen. Dit is namelijk een typisch Italiaans barretje. De bar kun je midden in het centrum vinden en daarnaast is het heel erg populair onder de lokale bevolking. Dit maakt deze bar een echte aanrader.

Conclusie uitgaan in de Italiaanse stad Rome

Bij het uitgaan in Rome moet je er rekening mee houden dat de drankjes een stuk duurder kunnen zijn dan wij in Nederland gewend zijn. Vooral bij de grote bekende clubs is dit het geval en daarnaast moet je hier soms ook nog eens entree betalen. Naast dit allemaal heeft Rome ook veel wijnbarretjes. Hier kun je goedkoop een wijntje drinken en vaak ook nog een lekker hapje eten voor weinig. Dit is dus een goed alternatief voor het dure uiteten. Het is ook leuk om je avond uitgaan in Rome bij een bar te beginnen.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.