Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kreta jongerenreizen

Waarom Kreta jongerenreizen?

Het grootste Griekse eiland is Kreta. Kreta staat vooral bekend om de badplaats Chersonissos, de partyplace waar je geweest moet zijn! Je kunt hier tot in de late uren helemaal los gaan in een van de vele kroegen, clubs en discotheken. Ook op Starbeach ben je welkom om de op het strand georganiseerde party’s mee te maken. Tijdens deze feesten wordt gedraaid door de beste dj’s. Alleen daarom is Kreta al een prima vakantiebestemming!

Na zo’n stapavond is niks zo fijn als bijkomen op het strand. Plof neer op je handdoek in de zon en voer de hele dag niks meer uit. Ook kun je ontspannen op een van de boten tijdens een ‘cruise’. Cultureel heeft Chersonissos ook veel te bieden. In het oude stadsgedeelte kun je niet alleen je shopkwaliteiten laten zien aan de Griekse bevolking, maar je kunt er het Griekse leven ook leren kennen. Eet hier bijvoorbeeld eens een bordje Mezedes. Deze Griekse tapas is echt een gerecht dat je tijdens een vakantie in Griekenland gegeten moet hebben.

Wil je tot een bijzondere wandeling doen door een bijzonder stukje natuur? Bezoek dan de Samariakloof. Dit is een kloof met indrukwekkende rotswanden en ook de natuur is hier prachtig. Enig ding waar je rekening mee moet houden: je start op een hoogte van 1500 meter en wandelt in alle rust naar beneden. Eenmaal beneden wordt je inspanning beloond. Je loopt namelijk richting de zee en er is niemand die je tegenhoudt om hier direct een ontspannende en verkoelende duik in te nemen. Ook kun je een bezoek brengen aan het bijzonder eiland Spinalonga. Dit eiland heeft haar eigen verhaal, dat dan ook door de gids verteld wordt. Het is vanaf dit eiland een kleine moeite om naar een ander eiland te gaan, waar je lekker kunt zwemmen en/of snorkelen.

Als je op zoek bent naar spanning en sensatie, dan ga je mee op jeepsafari en je gaat onder begeleiding duiken in de Griekse zee. Beide activiteiten zullen je doen verwonderen over de natuur die Kreta te bieden heeft.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?