Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waarom een jongerenreis naar Zakynthos

Waarom een jongerenreis naar Zakynthos?

Een reis naar Zakynthos als jongerenvakantie klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar schijn kan bedriegen. Je kijkt uit naar een vakantie op een eiland met heel veel zon, mooi turquoise water en enorm lekker eten. Dit Griekse eiland heeft dat allemaal te bieden en is de place to be voor een onvergetelijke jongeren vakantie. Het hoogseizoen loopt op dit eiland van juni tot en met september waarbij je vanuit het vliegtuig al de grote neonreclames in contrast met de parelwitte zandstranden kunt aanschouwen.

Op Zakynthos ben je aan het juiste adres voor een perfecte vakantie met combinaties van drank, strand, sex, cultuur en sport. 

Het Griekse eiland voor jongeren

Dit eiland, ook bekend als Zante of Zascinto, staat bekend als perfecte spot voor jongeren die echt van het leven willen genieten. Het eiland heeft een ruige kustlijn met hoge kliffen en diverse grotten, witte stranden, helderblauw water, groene natuur en een geweldig gezellig uitgaansleven.

Zakynthos heeft je meer te bieden dan alleen zon, strand, drank en sex. Je kunt hier een ultieme relaxbestemming van maken met Navagio Beach als hoogtepunt. Op dit strand ligt een oud scheepswrak, het symbool van Zante. De combinatie met de omgeving, schilderachtige baai, helder blauwe zee, maakt het een droomlocatie.

Als je jouw snorkelsetje mee neemt kun je bij de Blue Caves bij Agios Nikolaos je feitelijk in het paradijs wanen. Vooral in de vroege ochtenden zijn de kleuren van de grotten het mooist.

Mocht je ook bijzondere dieren willen tegenkomen dan zijn beschutte baaien zoals Kalamaki en Gerekas een aanrader. Op deze stranden zijn namelijk Caretta-Caretta schildpadden te vinden.

Voor een meer cultureel uitstapje kun je je bevinden naar een van de vele kloosters die dit Griekse eiland heeft. Strofadia heeft bijvoorbeeld een klooster dat lijkt op een kasteel en de geschiedenis brengt je terug naar de 13e eeuw.

Voor een romantisch momentje met bijvoorbeeld jouw vakantieliefde is het zuidwesten aan te raden, zoals Kampi en Keri. Deze twee plaatsen geven door hun ligging een geweldige zonsondergang op een heldere avond. Beide dorpjes liggen in de bergen en door de hoogte weerspiegelen de verschillende kleurschakeringen op het water.

Als strandganger kun je je het beste vermaken op het lange strand van Laganas dat maar liefst 9 kilometer lang is. Ondanks de drukte in de zomermaanden is er altijd genoeg plek voor jouw handdoek. En als basis voor jouw zonuren kun je met een hotel om de hoek zo overstappen richting het uitgaansleven.

Uitgaan vakantie Zakynthos

Met de lange nachten in de plaats Laganas waan je je in klein Las Vegas. Binnen én buiten staan de neonlichten aan op Barstreet en kun je overal overheerlijke cocktails krijgen. Dit samen met luxe clubs als Medousa, Amnesia en Rescue club, maakt het uitgaan hier uniek en onvergetelijk. Je kunt in Laganas overdag terecht aan de restaurants aan de boulevard als je even bij wil komen van alle drank in de zon. Vanaf het strand, naar jouw hotel je omkleden en zo door naar de strip die niet ver lopen is. Zakynthos is een waar Grieks feesteiland waar je terecht kan voor party boats, full moon partys, poolparties of gewoon een lekker drankje met vrienden op het terras.

Wanneer je een leuke zuipvakantie Zakynthos wil beleven dan staat niets je op dit eiland in de weg. Naast de clubs en diverse feesten zijn er ook meer dan voldoende bars te vinden op het eiland om heerlijk tot het gaatje te gaan. Wil je liever het drukke Laganas verlaten dan kun je ook terecht in het dorp Tsilivi met verschillende themafeesten, mooie zonsondergangen, gezellige live muziek en heerlijke barbecues en bars. De hoofdstraat van dit plaatsje is rustiger dan de strip in Laganas maar dat maakt het absoluut niet minder gezellig of afwisselend.

Overnachten Zakynthos

Zowel aan de strip als binnen een kwartier lopen van Laganas liggen diverse accommodaties om jouw jongerenvakantie naar Zakynthos door te brengen. Je kunt kiezen uit een hotel of uit appartementen. Er is keuze van alleen logies tot aan all-inclusive hotels vlakbij het strand van Laganas. 

Bij Tsilvi liggen ook verschillende hotels en appartementen om een jongerenvakantie te houden, maar met rust meer als boventoon. Dit is namelijk een badplaats in opkomst waardoor er wel veel winkels en restaurants zijn, maar het aantal toeristen in verhouding nog wat lager zijn. Ook hier kun je kiezen van all-inclusive tot alleen logies als basis voor jouw vakantie. 

Al met al heeft Zakynthos alles in huis om jouw jongerenvakantie compleet te maken, van paradijs stranden naar alle soorten accommodaties tot aan een spectaculair en een onvergetelijk uitgaansleven.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?