Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren

Waar gaat de wintersport dit jaar heen. Het is een jaarlijks terugkomende vraag. Een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Er zijn zoveel mogelijkheden, zoveel goede bestemmingen en mooie gebieden, waar moet je nu weer voor gaan? Wordt het vooral feesten of juist vooral skiën? Of een combinatie van? Onderstaande top 10 geeft je een idee wat de beste bestemmingen zijn voor een skivakantie voor jongeren, jongvolwassenen en jongeren groepen.

Binnenkort al op ski vakantie of een andere wintersport vakantie?

Bekijk dan de last minute wintersportvakantie jongeren pagina.

Beste ski vakantie bestemmingen:

De beste skibestemmingen voor jongeren

10. Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Top 10 beste skivakantiebestemmingen voor jongerenAls je niet alleen sneeuw wil, maar ook zon, dan moet je naar het zuidelijke eiland in de zon gaan. Dat is namelijk de bijnaam die Alpe d’Huez Grand Domaine Ski draagt. Het gebied is namelijk gezegend met zo’n 300 zonnige dagen per jaar. Wow! En je hoeft niet bang te zijn dat er geen sneeuw ligt, want de 325 sneeuwkanonnen zorgen wel voor een goede verdeling van het witte poeder. Daarnaast zorgt alleen de Rousses-gletsjer al voor eeuwige sneeuw. En dat is wel zo fijn als je op wintersport bent. Je vindt hier zo’n 250 kilometer aan piste. De ervaren skiërs moeten zeker de Piste de Sarenne pakken. Het is de langste afdaling van Europa en daarnaast ook nog eens een hele belevenis. 16 kilometer lang en een hoogteverschil van 1450 meter. Damn! Maar ook beginners kunnen hier hun lol op op de groene pistes. Alpe d’Huez Grand Domaine Ski is een ideaal gebied voor elke wintersporter.

In het kort:

 • 1130 tot 3330 meter.
 • Pistes: Groen: 43, blauw: 34, rood: 40 en zwart: 16.
 • Een loipe van 50 km en een gletsjer.

9. L’Espace Killy

L’Espace KillyAls je graag hoog wil zitten, reis je af naar Tignes. Door de aanwezigheid van de Grande Motte op 3656 meter ben je in dit gebied gegarandeerd dat er sneeuw ligt. L’Espace Killy is een ideale bestemming voor ervaren wintersporters. Zij kunnen hun geluk niet op op de gletsjers en als ze daar uitgekeken zijn, is er nog een hele wereld in de Vallon de la Sache. Hier vind je namelijk een off piste route van 2,8 kilometer. Je overbrugt een hoogteverschil van bijna 2000 meter! Maar ook beginners kunnen hier los gaan op een van de mooie blauwe pistes.

In het kort:

 • 1550 tot 3456 meter.
 • Pistes: Groen: 23, blauw: 67, rood: 40 en zwart: 28.
 • Een loipe van 44 km en twee gletsjers.

8. Zell am See – Kaprun

Zell am See – KaprunZekerheid dat er sneeuw ligt als je aankomt? Dan is Zell am See – Kaprun de juiste bestemming voor jou. Je vindt hier een aantal fijne gletsjers en ook de sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat je hier altijd gegarandeerd bent van sneeuw. 139 kilometer aan piste, dat is wat je hier mag verwachten. Ervaren wintersporters moeten zeker de Schüttabfahrt en Trassabfahrt in Zell am See doen. En niet vergeten om off piste te gaan in Kaprun. En even genoeg gesport? Dan plof je heerlijk neer op het zonneterras van het Berghotel. Chillen in de zon, want ook daar moet tijd voor in te ruimen zijn!

In het kort:

 • 2050 tot 3230 meter.
 • Pistes: Blauw: 21, rood: 23 en zwart: 13.
 • Een loipe van 230 km en een gletsjer.

7. Les Trois Vallées

Les Trois ValléesAls je gegarandeerd sneeuw wil, zit je in Les Trois Vallées gebakken. Het dorp ligt al op 2300 meter hoogte en dat betekent sneeuw, sneeuw, sneeuw. En daar kom je immers voor. Met haar 600 kilometer aan skipiste is Les Trois Vallées meteen ook een van de grootste skigebieden ter wereld. Toch een plek die je bezocht moet hebben, toch? Het gebied bestaat officieel uit 3 valleien, die door middel van de skiliften gemakkelijk te bereiken zijn. Het zijn alleen wel veel pistes, dus let goed op. Voor je het weet ben je verdwaald. Les Trois Vallées is geschikt voor iedereen die graag kilometers maakt en voor de durfals. Geen dag is hier hetzelfde, zeker niet als je ook nog eens off piste durft te gaan. En is dit niet genoeg? Dan kun je nog uitwijken naar Val Thores, waar je ook nog eens 160 kilometer aan pistes vindt. Hier hoef je je duidelijk niet te vervelen.

In het kort:

 • 2050 tot 3230 meter.
 • Pistes: Groen: 10, blauw: 27, rood: 25 en zwart: 7.
 • Een loipe van 5 km en een gletsjer.

6. Les Deux Alpes

Les Deux AlpesIn de Alpen kun je goed skiën, dat is iets dat zeker is. Dat bewijst ook het gebied Les Deux Alpes. Je vindt hier namelijk niet alleen heel veel pistes, maar ook twee gletsjers. Dat betekent dat hier ook in de zomer geskied wordt. Alleen dat maakt deze bestemming al bijzonder. Het gebied kent zo’n 225 kilometer aan piste, dus snel ben je hier niet klaar. En de balans is goed. Een aantal mooie blauwe pistes voor de beginner, maar ook een paar goede uitdagende zwarte pistes voor de ervaren wintersporter. Boarders kunnen hier terecht in het funpark op 2600 meter hoogte. Dit funpark bevat een half-pipe van Olympisch niveau. Alleen voor de echte waaghalzen geschikt.

In het kort:

 • 1300 tot 3600 meter.
 • Pistes: Groen: 23, blauw: 43, rood: 16 en zwart: 11.
 • Een loipe van 25 km en een gletsjer.

5. Zillertal

ZillertalAls je aan wintersport denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan Tirol. En dat is niet gek, want Tirol is een van de meest bekende skigebieden ter wereld. Zillertal ligt in Tirol. Je bent hier dus verzekerd van een goede wintersportvakantie. Zillertal verbindt de dorpjes Gerlos, Mayrhofen en Königsleiten, die met de skibus allemaal goed bereikbaar zijn. Ruim 670 kilometer aan pistes vind je hier. Je kunt er dus de klok op gelijk zetten dat je je hier niet gaat vervelen. Een van de leuke dingen: de steile buckelpistes. Weet jij ze te doorstaan? Met je skipas heb je ook toegang tot de gletsjer, dus je bent in Zillertal altijd verzekerd van sneeuwpret. Boarders kunnen hier terecht in het funpark.

In het kort:

 • 360 tot 3250 meter.
 • Pistes: Blauw: 32 km, rood: 134 km en zwart: 59 km.
 • Een loipe van 20 km en een gletsjer.

4. Paradiski

ParadiskiAls je gaat voor groot, dan zal Paradiski je zeker bevallen. Dit skigebied hoort bij de dorpjes Les Arcs, La Plagne en Les Coches. En dat is een van de redenen dat het groot is. Je hebt hier namelijk 425 kilometer aan skipiste. Jij zult je hier dus niet snel vervelen. En het mooie, de snelle skilift brengt je van bestemming naar bestemming. Ideaal als je ook nog eens veel wil zien. Doordat het gebied zo groot is, heb je hier te maken met perfecte pistes voor beginnen en gevorderden. En mocht er even geen sneeuw liggen, wat eigenlijk zelden gebeurt, dan kun je terecht op de gletsjer. In Paradiski is wintersport altijd een feit. Boarders kunnen hier terecht in het funpark.

In het kort:

 • 1250 tot 3250 meter.
 • Pistes: Blauw: 79, rood: 33 en zwart: 18.
 • Een loipe van 80 km en een gletsjer.

3. La Forêt Blanche

La Forêt BlancheAls je logeert in Vars of Risoul ben je in het zuidelijke skigebied La Forêt Blanche. Doordat je hier erg zuidelijk zit, heb je veel zon en dat maakt het wintersporten altijd helemaal af. De sneeuw is hier ondanks de zon wel gegarandeerd en dat komt omdat de meeste pistes op de noordhellingen liggen. Het gebied houdt rekening met zowel ervaren als onervaren skiërs. Zo heb je net als op de schaatsbaan bijvoorbeeld een aparte piste voor snelskiërs. En voor de echte durfals heeft La Forêt Blanche een aantal flink uitdagende zwarte pistes. Boarders kunnen hier terecht in het funpark met een half-pipe van 150 meter lang en 15 meter breed.

In het kort:

 • 1650 tot 2750 meter.
 • Pistes: Groen: 41 km, blauw: 89 km, rood: 73 km en zwart: 19 km.
 • Een loipe van 43 km.

2. Les Portes du Soleil

Les Portes du SoleilGezellig en uiterst Frans, dat is Les Portes du Soleil. Maar dat niet alleen, door de grote van 650 kilometer aan skipiste is dit een van de grootste gebieden ter wereld. Een week is hier dan ook niet voldoende. Je wordt hier makkelijk en snel van de ene naar de andere piste vervoerd. Door de vele liftstoeltjes is het een garantie dat je niet in de rij hoeft te staan. Wel zo fijn! Een van de voordelen van Les Portes du Soleil is dat het voor zowel de beginnende als de ervaren wintersporter een fijn gebied is. Iedereen vindt hier wel zijn plekje. De waaghalzen moeten hier in ieder geval de legendarische steile afdaling Mur Suisse proberen. Dit is een supersteile zwarte pisteafdaling. Alleen geschikt voor echte helden! Boarders kunnen hier terecht in het funpark.

In het kort:

 • 1100 tot 2200 meter.
 • Pistes: Blauw: 28, rood: 16 en zwart: 5.
 • Een loipe van 12 km.

1. Le Grand Domaine

Le Grand DomaineSkiën in Frankrijk is eigenlijk altijd een goed idee. Zeker als je naar het gebied Le Grand Domaine gaat. Het gebied ligt rondom de beroemde bergpas Col de la Madeleine en dat staat garant voor veel plezier in de sneeuw! Le Grand Domaine staat vooral bekend om haar verschillende moeilijkheidsgraden. Je vindt er de pistes voor beginners, maar ook de grote uitdagende pistes voor de echte waaghalzen. En dat is mooi, want zo is er voor iedereen wel een piste beschikbaar. Ook tricks kun je hier doen in het funpark. En de omgeving, alleen daarom is dit gebied al een bezoek waard. Je vindt veel natuurlijke obstakels die vooral geëerd worden door de ervaren wintersporters. Maar ook voor een ieder die graag lange afstanden aflegt, is hier voldoende vertier. Lange afdalingen met mooie stukken off piste. Perfect!

In het kort:

 • 1250 tot 2550 meter.
 • Pistes: Groen: 22, blauw: 38, rood: 17 en zwart: 8.
 • Een loipe van 20 km.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?