Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jongerenvakantie in Nederland

Voor een onvergetelijke vakantie met je vrienden hoef je niet naar Albufeira, Ibiza of bijvoorbeeld Kos af te reizen. Ook een jongerenvakantie in Nederland is het overwegen waard! Kies tussen een zuipvakantie op Terschelling of bij Renesse en een actieve vakantie met vrienden aan één van de Friese meren. In dit artikel zetten we de verschillende opties voor je op een rijtje.

Onvergetelijke jongerenvakantie op Terschelling

Een van de, zo niet dé populairste bestemming voor een jongerenvakantie in Nederland is Camping Appelhof. Je vindt de camping op Terschelling. Het is een gezellige jongerencamping, waar jouw vriendengroep aan het begin van de zomervakantie zeker niet de enige zal zijn. Overdag zit men voor de tent of ligt men op het strand, om in de avond uit te gaan in Danscafé de Stoep of Café de Zeevaart. Ook op de camping zelf valt in de avond voldoende te beleven. Veel groepen jongeren nemen hun eigen stereo mee. Houd er rekening mee, dat je minimaal 15 jaar oud moet zijn voor toegang tot de camping. Voor jongeren ouder dan 20 jaar is er geen plek op Camping Appelhof.

Tip: wees op tijd met het boeken van je tickets voor de boot naar Terschelling. In de zomer is de boot al snel vol. Rederij Doeksen verzorgt de overtocht naar het Waddeneiland. Via hun website bestel je de tickets vooruit.

Renesse als alternatief voor Terschelling

Naast Camping Appelhof op Terschelling, is ook Renesse een populaire vakantiebestemming voor jongeren. Net als op Terschelling vind je er meerdere campings, waar jaarlijks grote groepen jongeren neerstrijken voor een zuipvakantie met vrienden. Voorbeelden van populaire campings in Renesse zijn Camping Duin en Strand en Camping Elzenhof. Beide campings bieden je een bar en een buitenzwembad. Overigens kiezen veel jongerengroepen voor een avond op het strand of in één van de strandtenten. De bar op de campings zelf is minder populair.

Houd er rekening mee dat het aantal beschikbare kampeerplekken op deze campings gelimiteerd is. Wacht dus niet tot het laatste moment met het boeken van je jongerenvakantie in Renesse! Je wilt er zeker van zijn, dat er nog ruimte is voor je eigen tent en die van je vrienden.

Actieve jongerenvakantie op het water

Niet iedereen kiest voor een zuipvakantie op Terschelling of in Renesse. Een actieve jongerenvakantie is een goed alternatief. Met name de watersportkampen zijn hierbij geliefd. Tijdens het sportkamp leer je bijvoorbeeld te waterskiën, te kitesurfen of te zeilen. Een onvergetelijke ervaring, waar je ook later nog profijt van hebt! Denk bijvoorbeeld aan een weekend zeilen met vrienden buiten de zomerperiode om. De verschillende sportkampen worden aangeboden in onder meer Friesland, Zeeland en Zuid-Holland. Hier heb je direct toegang tot meren en het open water op zee.

Tip: kijk goed voor wie het sportkamp bedoeld is! Vaak maken organisatoren onderscheid tussen verschillende leeftijdsgroepen. Groot voordeel hiervan is dat je tijdens het sportkamp samen met leeftijdsgenoten optrekt.

Ben je op zoek naar een actieve jongerenvakantie in de winter? Naast de sportkampen die in de zomer op het water worden aangeboden, zijn er ook sportkampen in de winterperiode. Gebruik de herfst-, kerst- of krokusvakantie om samen met je vrienden te leren skaten tijdens een actieve jongerenvakantie.

Bekijk hier al onze jongerengroepsreizen op een rijtje!

Avonturenkamp met outdoor activiteiten voor jongeren

Wanneer je minder met watersporten hebt, kan een avonturenkamp voor jongeren een goede optie zijn. Bij dit type jongerenvakantie voer je dagelijks verschillende outdoor activiteiten uit. Je leert te overleven in de natuur, zelf grote hutten te bouwen en te overnachten in het wild. Tijdens deze actieve jongerenvakanties daag je jezelf voortdurend uit en vier je de successen met de mensen om je heen. Het zorgt voor een hele gezellige sfeer! Bang dat je niet zal slapen hoef je niet te zijn; de avonturenkampen zijn behoorlijk vermoeiend door de diverse outdoor activiteiten overdag en soms ook ’s nachts.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?