Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe kies je de beste reiskoffer voor op vakantie?

Het is natuurlijk heerlijk als het weer vakantietijd is om op vakantie te gaan. Of je nu net je examen hebt gehaald of gewoon lekker samen met vrienden of familie op vakantie gaat, de vakantie geeft toch altijd weer een lekker gevoel.

Vakantie nog niet geboekt? Boek dan direct je jongeren reis bij:

vakantie-discounter jongerenreizen

Als je gaat reizen is het belangrijk dat je een goede koffer mee hebt om je kleding en andere spullen in op te kunnen bergen. Je hebt een stevige koffer nodig en je wilt natuurlijk dat deze koffer jarenlang mee gaat en je vele toffe vakanties kunt beleven met de koffer. Maar hoe kies je nu de beste reiskoffer voor op reis? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet!

Reiskoffer kopen? Waar hou je rekening mee?

Softcase of Hardcase: Moet je reiskoffer tegen een stootje kunnen? Het beste kies je dan voor een hardcase koffer. Deze koffer is een stuk steviger dan een softcase reiskoffer.

Kleine of grote koffer: Reiskoffers kun je kopen in verschillende afmetingen. Als je gaat voor een kleine koffer van bijvoorbeeld 55 centimeter dan kun je de koffer ook als handbagage meenemen in 95% van alle gevallen. Raadpleeg uiteraard de vliegmaatschappij zijn regels met betrekking tot de handbagage. Veel mensen kiezen voor een grote koffer voor kleding en dergelijke en een kleine koffer voor handbagage. Je kunt uiteraard ook een combinatie kopen met 2 reiskoffers.

Merken: Er zijn veel verschillende merken reiskoffers. De bekende merken zijn Samsonite, American Tourister, Deksey, Rimowa en Travelite.

Aantal wielen: Ga je voor een reiskoffer met 2 of 4 wielen? Een reiskoffer met 2 wielen trek je vaak achter je aan. Als je koffer 4 wielen heeft kan deze vaak rechtop steen en kan je middels het handvat de koffer naast je houden en vooruit rollen.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?