Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visum Turkije: hoe werkt het?

Sinds eind 2014 is het niet meer mogelijk om visum te kopen op het vliegveld in Turkije. De overheid heeft besloten dat reizigers dit voorafgaand aan hun reis naar Turkije dit moeten aanvragen. Dit kan uitsluitend online. Er zijn verschillende manieren hoe men een visum naar Turkije aangevraagd kan worden. Men kan een visum aanvragen bij de Turkse overheid. Hier zitten een aantal voor en nadelen aan. De voordelen zijn dat men minder betaald. De communicatie en support van de Turkse overheid is echter nihil. Sinds kort is de website wel in het Nederland beschikbaar, waardoor het een stuk makkelijker is om het visum aan te vragen. Het grootste nadeel is dat met uitsluitend met een creditcard kan betalen. Veel Nederlanders en andere Europeanen hebben geen beschikking over een creditcard. Wanneer ze bij de Turkse overheid een visum willen aanvragen zullen ze dus eerst een creditcard moeten aanvragen.

Vakantie nog niet geboekt? Boek dan direct je jongeren reis bij:

Hoe kan je een visum aanvragen?

Een andere methode om online een visum aan te vragen is middels het reisbureau. Vaak zit het visum bij de reis en prijs inbegrepen. De reisorganisatie of reisbureau vraagt het document dan voor je aan. Bij sommige reisorganisaties moet je zelf een visum aanvragen en kan er pas geboekt worden wanneer men het document kan tonen. Er zijn in het verleden namelijk veel problemen met visums geweest.

Een andere optie is het aanvragen van een e-visum bij een gespecialiseerd bedrijf. Men kan online de gegeven invullen en het bedrijf regelt het visum. Het voordeel van deze methode is dat men niet men een creditcard hoeft te betalen. Ook de support en communicatie gaat in het Nederland. Veel Nederlanders vakantiegangers maken gebruik van de diensten van deze bedrijven. De prijs ligt iets hoger dan wanneer er een visum wordt aangevraagd via de Turkse Overheid, maar men hoeft nergens meer na om te kijken.

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer u een visum naar Turkije besteld, bijvoorbeeld voor Marmaris, moet u wel met een aantal zaken rekening houden. Het paspoort of identiteitsbewijs dient voor de aanvraag nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Het is visum naar Turkije is slecht 180 dagen geldig. Ga je binnen deze periode meerdere keren naar Turkije dan is dat geen probleem.

Visum Turkije: hoe werkt het? - Jongerenreizen

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.