Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beleef een unieke rondreis door Sri Lanka

Sri Lanka dient steeds vaker als vakantiebestemming. Niet gek want er is bijzonder veel te zien in dit kleine land. Je vindt hier vriendelijke locals, 2000 jaar ode tempels, kuddes wilde olifanten, de beste surfplekken ter wereld, tropische stranden en heerlijk eten. En dat tegen scherpe prijzen en in een land wat nog niet volledig is overstroomd door massatoerisme.

Vakantie nog niet geboekt? Boek dan direct je jongeren reis bij:

Beleef een unieke rondreis door Sri Lanka Beleef een unieke rondreis door Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka

Sri Lanka is lang van de radar geweest bij de internationale reiswereld. Waar landen als Vietnam, Cambodja, Laos en Indonesië meer reizigers trok bleef Sri Lanka altijd de grote (of kleine) onbekende. Sri Lanka is jaren langen geplaagd door oorlogen, conflicten en natuurrampen waardoor veel mensen weg bleven. Die tijd is echter geweest, Sri Lanka is hot! De naam Sri Lanka betekend letterlijk ‘prachtig eiland’ en dat is meer dan waar. Sri Lanka mag dan klein zijn (vergelijkbaar met Ierland) maar het biedt meer bezienswaardigheden en activiteiten dan menig groter land in Azië. Tijdens je rondreis door Sri Lanka kan je , olifanten spotten in het wild, slapen op het strand,  mediteren in oude tempels, één van de geweldige gerechten proberen of een traditioneel dorp bezoeken. Doordat Sri Lanka zo’n klein land is zijn al deze dingen bijna letterlijk binnen handbereik.

Sri Lanka staat bekend om de unieke cultuur. Religie, tradities en rituelen uit Sri Lanka zijn in de loop der eeuwen verspreid door heel Azië. De meeste tempels in Sri Lanka zijn meer dan 2000 jaar oud. Naast een unieke cultuur heeft Sri Lanka ook een prachtige natuur. Er zijn indrukwekkende nationale natuurparken, oogverblindend mooie stranden, (bizar groene) theeplantages, rijstvelden en regenwouden. Je kan mooie trektochten lopen door ongerepte jungles, surfen op perfecte golven of duiken op de mooiste duiklocaties. Een rondreis Sri Lanka zal een onvergetelijke ervaring worden.

Het mooiste aan Sri Lanka is dat het land in vrij korte tijd verkend kan worden. Doordat het een klein land is zijn de afstanden tussen de highlights niet heel groot. Er wordt handig op ingespeeld met de inzet van minivans en nachtbussen hoewel de leukste manier van transport natuurlijk met de locals zelf is. Stap een keer een lokale bus in en er zal een wereld voor je open gaan.

Beste reistijd Sri Lanka

De beste tijd om Sri Lanka te bezoeken is afhankelijk van wat je zoekt tijdens je reis. Als je op zoek bent naar zon, zee en strand en lekker wil relaxen aan één van de tropische stranden kan je beter in het droge seizoen gaan. Dan zijn de temperaturen het hoogst, de zee het rustigst en heb je minder kans op regen. Het droge seizoen loopt van december tot april. Als je meer van natuur houdt en de natuur het liefst op haar mooist ziet wanneer alles groen is kan je het beste net na het regen seizoen gaan. Alles is dan nog mooi in bloei. Het regenseizoen loopt van mei tot en met augustus. Over het algemeen worden december tot en met maart als beste maanden gezien om Sri Lanka te bezoeken.

Een wereldreis maken is een van de leukste dingen die je kunt doen. Het is een aanrader voor iedereen. Minimaal 1x in je leven moet je de wereld hebben verkent en kunnen zeggen dat je ” de wereld gezien hebt”.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.