Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wanneer ga je naar Europa? De beste seizoenen en hun klimaat

Voordat we u vertellen wat de beste reistijd voor Europa is, moeten we eerst het klimaat van de Europese steden noemen. De vier seizoenen zijn goed gedifferentieerd, maar natuurlijk gedraagt het klimaat zich niet in alle landen van het continent op dezelfde manier. Er zijn regio’s waar de winters streng en ijzig zijn, terwijl er andere zijn waar de kou gematigder is en aanvaardbaar voor het toerisme. Hetzelfde geldt voor de zomer: er zijn regio’s waar de zomers intenser zijn, met verstikkende temperaturen, terwijl in andere delen van het Europese continent het klimaat strenger is en u ’s avonds waarschijnlijk een jas nodig hebt. Een andere bijzonderheid van het weer is dat het soms wat onvoorspelbaar kan zijn, vooral in de lente en de herfst.

Reizen in Europa in de zomer

Wanneer ga je naar Europa? De beste seizoenen en hun klimaat

Als we het hebben over reizen in Europa in de zomer, bedoelen we specifiek de maanden juni, juli en augustus (het beroemde hoogseizoen in Europa). Afhankelijk van de bestemming die we kiezen, kunnen de temperaturen variëren van 14°C tot 40°C (of meer), waaruit blijkt dat het temperatuurbereik op het continent aanzienlijk is. Midden-Europa (waartoe Lissabon, Spanje, Italië en Kroatië behoren) is een regio waar de temperaturen in de zomer over het algemeen het hoogst zijn. In de stad Madrid bijvoorbeeld, midden juli, kunnen de temperaturen in de zon oplopen tot meer dan 45°C. Als u voor een week gaat kamperen in Italië, kunt u het beste een camping zoeken met een zwembad en waterpartijen om u koel te houden.

Reizen in Europa in de winter

Wanneer ga je naar Europa? De beste seizoenen en hun klimaat

Als we het hebben over het winterseizoen in Europa, bedoelen we het seizoen tussen december, januari en februari. Europa in de winter heeft zijn charme en zijn moeilijkheden. Afhankelijk van de bestemming die u bezoekt, kunnen de temperaturen variëren van enkele graden onder nul tot 10° of 12° Celsius (wat veel aangenamer en draaglijker is om te reizen). Als u geen last hebt van de kou, kan het laagseizoen in Europa een geweldige tijd zijn om te bezoeken en bezienswaardigheden te bezoeken. Het kan de beste tijd zijn om in Europa te reizen als u wilt genieten van de charme van de winter en veel geld wilt besparen.

Het is zeker dat u zwaarder zult reizen, dus u moet een jas meenemen in uw koffer! Winterkleding is meestal zwaarder en omvangrijker dan de kleding die u in de zomer zou meenemen. Overweeg daarom een grotere koffer mee te nemen en controleer het gewicht van de koffer in de voorwaarden van uw vliegticket, sommige luchtvaartmaatschappijen stellen relatief lage limieten.

Reizen in Europa in de herfst en de lente

En omdat niet alles in het leven zwart-wit is, laten we het eens hebben over de grijzen. De lente en de herfst zijn twee van de populairste seizoenen voor reizigers, om verschillende redenen. Omdat het niet te warm of te koud is. De gemiddelde temperatuur maakt ze twee geweldige opties als het gaat om het kiezen van de beste tijd van het jaar om te reizen in Europa. Een andere reden? Ze behoren tot de goedkoopste tijden om in Europa te reizen. De lente loopt van half maart tot half juni, terwijl de herfst loopt van half september tot half december.

Volgens sommigen is de beste tijd om in Europa te reizen het late voorjaar of het vroege najaar. Dat is omdat dan het beste van het weer en de prijzen (die nog niet zijn geëxplodeerd zoals meestal in het hoogseizoen) worden gecombineerd. Maar de waarheid is dat de beste reistijd in Europa sterk afhangt van hoe u graag reist. We hopen dat alle informatie die we in dit bericht hebben verzameld je zal helpen ontdekken wat de beste tijd is om in Europa te reizen en dat je de reis kunt maken waar je altijd al van hebt gedroomd.

Wekelijks de beste deals in de mailbox?

·  Bestemmingen: Top 6 jongerenreizen in Griekenland ·  De top 10 jongerenvakanties als feestbestemming ·  Jongeren: Villa huren in Spanje ·  Lloret de Mar: de vetste jongerenbestemming ·  Top 10 beste jongerenbestemmingen ·  Top 10 beste ski vakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 beste wintersportgebieden voor jongeren ·  Top 10 betaalbare vakanties voor jonge mensen met een relatie ·  Top 10 goedkope last minute jongerenreizen ·  Top 10 goedkope last minute skivakantiebestemmingen voor jongeren ·  Top 10 jongerenreis bestemmingen in Spanje ·  Top 10 last minute wintersportvakantie voor jongeren ·  Top 10 meeste luxe hotels voor jongerenreizen ·  Top 10 wintersportbestemmingen voor studenten ·  Top 13 studenten vakantie bestemmingen ·  Top 6 all inclusive jongerenreis bestemmingen in Turkije ·  Top 8 all inclusive jongerenreizen ·  Last minutesJongerenvakantie Nederland

Ons doel

Sinds 2013 zijn wij bezig om jongeren zo veel mogelijk plezier te geven voor hun geld. Je bent maar 1 keer jong en je hebt niet al het geld van de wereld. Daarom zoeken wij de scherpste aanbieders voor de leukste reizen.