Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Leukste jongerenreizen voor 2023

Ben je klaar met je examens, of heb je de laatste tentamens afgerond voor dit jaar? Tijd om op vakantie te gaan met je vrienden en vriendinnen! Europa kent tal van fraaie vakantiebestemmingen voor een jongerenvakantie. In dit artikel zetten we de top 5 leukste jongerenreizen voor 2023 op een rijtje. Voor welke van deze bestemmingen kiest jouw vriendengroep?

#1: Lloret de Mar

Met stip op de eerste plaats staat het Spaanse Lloret de Mar, wat je iets ten noorden van Barcelona vindt. Zeker in de zomer ben je er verzekerd van mooi weer en temperaturen met een gemiddelde rond de 28 tot 33 graden Celsius. Jaarlijks trekken honderden jongeren uit Nederland, België en diverse andere Europese landen richting de badplaats voor een ontspannen vakantie met vrienden. Naast de talloze uitgaansgelegenheden, biedt Lloret de Mar je verschillende stranden. Kies voor het drukke Playa Lloret de Mar; een strand van ruim een kilometer lang. Wanneer je op zoek bent naar andere vriendengroepen, is dit de ideale plek! Rustiger is Tossa de Mar, een kleiner strand in een baai nabij Lloret de Mar.

’s Avonds trek je naar één van de vele clubs in Lloret de Mar. Populair is Disco Colossos, een club die plek biedt aan meer dan 2.000 feestende jongeren. Ook in trek zijn Millennium Party, St. Trop en Disco Tropics. Minder dansen en meer loungen? Kies dan voor een avondje in Bumpers.

vakantie-discounter jongerenreizen

#2: Rhodos

Qua temperaturen vergelijkbaar met Lloret de Mar is het Griekse eiland Rhodos. Doordat het eiland vrij uitgestrekt is, lijkt het hier al snel rustiger dan in Lloret de Mar. Vergis je echter niet, in de avond zitten de clubs vol! Dat geldt met name voor uitgaansgelegenheden als Blue Lagoon, Colorado Entertainment Center en Paradiso Beach Club. Specifiek voor Nederlandse vriendengroepen geldt dat feestcafé Twee Gezusters een bezoekje waard is. Je vindt er gegarandeerd andere Nederlandse groepen; een leuke manier om nieuwe vrienden te maken.

Overdag biedt Rhodos je talloze stranden, waar je de ruimte hebt om uit te rusten van een lange avond stappen. Kallithea Beach is een voorbeeld van zo’n strand, waar het relatief rustig is. Drukker is het op Elli Beach, wat tevens het noordelijkste punt van het eiland is. Je vindt het strand in de hoofdstad, Rhodos. Andere opties zijn: Tsambika, Faliraki en Agathi Beach.

#3: Rimini

Naast Spanje en Griekenland heeft ook Italië fraaie bestemmingen te bieden voor een jongerenvakantie. Goed voorbeeld van zo’n bestemming is het oostelijk gelegen Rimini. Deze badplaats ligt aan de Adriatische Zee en is in vergelijking met Rhodos en Lloret de Mar relatief klein. Voordeel en tegelijkertijd een nadeel: de plaats heeft maar één strand. Je komt hierdoor makkelijk in contact met andere groepen, maar het maakt ook dat je weinig ruimte hebt om je terug te trekken op een rustiger strand. Leuk aan het strand bij Rimini zijn de “bagno’s”: strandtenten die vrolijk gekleurde parasols en strandbedjes verhuren.

Ondanks het feit dat Rimini relatief klein is, vind je er voldoende uitgaansgelegenheden. Hier zijn Cocorico, Carnaby Club, Dancing 007 en Monamour het populairst. Met name Cocorico is in trek; het is de populairste club van Italië volgens velen. Op zoek naar een Nederlands feestcafé in Rimini? Kies in dat geval voor Shooters!

4: Kreta

Liever niet naar Rhodos, maar wel naar een ander Grieks eiland? Kijk in dat geval naar Kreta, het grootste eiland van Griekenland. Met name Chersonissos is, mede dankzij strand Star Beach, een populaire bestemming onderen jongeren.

Op het eiland heerst een zeer aangenaam klimaat, met wind van zee en een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 graden Celsius in de zomer. Ook vind je er langgerekte stranden, waar het fijn vertoeven is na een lange avond van club naar club hoppen. Je vermijdt de drukte rond Star Beach op Palm Beach.

Bij Star Beach vind je een gelijknamige club, welke tot de populairste uitgaansgelegenheden van Griekenland behoort. Je kunt hier niet alleen in de avond terecht; ook overdag wordt er muziek gedraaid. Andere populaire clubs op Kreta zijn Senses Club, New York Beach Club Hersonissos, Club Sensation, Mari Beach Parties en Enigma Nightlife.

#Meer inspiratie nodig? Bekijk deze plaatsen!

Spreken de reeds genoemde bestemmingen je niet voldoende aan? Europa heeft tal van andere leuke jongerenreizen voor 2023 te bieden. Denk ook eens aan onderstaande bestemmingen:

Wekelijks de beste deals in de mailbox?