Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reisverzekering jongerenreizen

Als er een groep is voor wie een reisverzekering een verstandige keus is dan is het wel voor jongeren. Jongeren kiezen vaak voor op en top feestbestemmingen als het Griekse Chersonissos, Mallorca, Blanes of Salou. Zoals je wellicht weet draait het vaak maar om een ding: feesten. De meeste jongeren gaan helemaal los op met name alcohol in de clubs op deze zonbestemmingen. Elk jaar krijgt de Belgische alarmcentrale vele telefoontjes van jongeren die in de problemen zitten. Schade, diefstal of gewond zijn: alles komt voor.

Wanneer een reisverzekering handig

Woon je nog thuis en hebben je ouders een doorlopende reisverzekering? Dan is het in de meeste gevallen mogelijk dat je mee wordt verzekerd op de polis van je ouders. Woon je niet meer thuis? Dan is het zaak om een eigen reisverzekering af te sluiten. Een goede optie is om te kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is een reisverzekering welke geschikt is voor een eenmalige reis welke korter is dan drie weken. Een dergelijke reisbijstand is vaak stukken goedkoper dan een doorlopende reisverzekering terwijl de dekking net zo goed is. Zeker voor jongeren die alleen op vakantie gaan is dit eigenlijk onmisbaar. Bij eventuele problemen op vakantie kun je dag en nacht contact opnemen met de alarmcentrale van de verzekeraar. Uiteraard is deze service volledig in het Nederlands.

Jongerenverzekering afsluiten

Heb je nog geen reisbijstandsverzekering, woon je niet meer thuis en kun je dus niet genieten van een verzekering bij je ouders? Sluit dan een reisbijstandsverzekering af op de Belgische website Reisbijstandsverzekering.com. Hier kun je vergelijken tussen verschillende aanbieders zodat je altijd de goedkoopste deal krijgt. Stel dat je ouders jouw verzekering betalen dan is het wel belangrijk dat ze jouw gegevens invullen bij de verzekerde. Het maakt in dat geval niet uit of de betaling via je ouders gaat.