Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het ultieme tussenjaar: Backpacken in Australië

De examens zijn voorbij, nu komt de tijd om te genieten!

Ben je nog niet helemaal zeker wat je allemaal wilt gaan doen maar wil je graag meer van de wereld zien dan is dit het moment om te kiezen voor een backpack reis naar Australië of Nieuw-Zeeland.

Backpack vliegticket naar Australië

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden voor het boeken van je reis is je vliegticket, uit ervaring blijkt dat tijdens een langere reis naar een land wat groter is dan heel Europa bij elkaar de plannen van bijna alle backpackers wijzigt! Je ontmoet leuke mensen die net een andere route nemen of op andere datums reizen, je hebt het zo naar je zin dat je toch graag nog iets langer wilt blijven, je zoekt tussendoor werk en eindigt je rondreis ineens aan de andere kant van het land en ga zo maar door. Het is dan wel zo handig dat jouw vliegticket geen blok aan je been is maar flexibel mee kan wijzigen van datum en plaats van je retourvlucht. Hiervoor zijn gespecialiseerde bedrijven zoals BackPackMe die je helpen met goedkope maar toch flexibele vluchten!
Houd je reis dus zo flexible mogelijk is zeker een goede tip, wat wel handig is, is het boeken van een start week. Zo word je de eerste week opgevangen en word je alle hulp en service geboden bij de noodzakelijke dingen als het regelen van een bankrekening, belasting nummer etc… Dit onder het genot van een groep met mede backpackers en leuke activiteiten van etentjes, tot surfen en de echte Aussie BBQ natuurlijk.

Voorbereiden van je reis

Wat kun je allemaal doen aan je voorbereiding? Je zult een geschikt visum moeten aanvragen. Dit is voor Australië een Working Holiday Visum. Hierop mag je een jaar lang in Australie verblijven en tot 6 maanden voor een en dezelfde werkgever werken. Daarnaast is het handig voor jezelf alvast een route in gedachte te nemen of highlights van bestemmingen die jij graag wilt bezoeken. Wil je ook gaan werken in Australië vertaal dan alvast je CV en bedenk watvoor werk je wilt gaan doen. Het kan ook handig zijn alvast een Engelse taalcursus te boeken om zo sneller een baan te vinden of een betere baan te vinden doordat je de taal gewoon beter beheerst!